Sport & Spel Instuif bij GKV-OC en TV Glanerbrug

Sport & Spel Instuif bij GKV-OC en TV Glanerbrug

Op 23 en 25 februari hebben rond de 100 kinderen van basisschoolleeftijd uit Glanerbrug en Enschede-Oost, mee gedaan met een Sport & Spel Instuif op de velden van korfbalvereniging GKV-OC en tennisvereniging TVG Glanerbrug.

In het oostelijke gedeelte van de gemeente Enschede is Noaberschap een belangrijke pijler in het dagelijkse leven. Gedurende de afgelopen periode heeft de Corona-pandemie een grote impact gehad. Sluiting van scholen, beperkingen op sociaal vlak en coronamaatregelen bij de sportvereniging maakten van de afgelopen periode een uitdagende periode.

Naast de bovengenoemde uitdagingen hebben ook de jongeren deze tijd meer moeite met het vinden van goede en uitdagende afstudeer- en/of stageopdrachten.

In samenwerking met ROC afdeling Sport en Bewegen, Cruijff College, korfbalvereniging GKV-OC en Tennisvereniging TVG Glanerbrug is er een Sport & Spel Instuif georganiseerd.

In het kader van zijn afstudeeropdracht heeft Jip ten Hove, leerling van ROC afdeling Sport en Bewegen, deze instuif georganiseerd. Hij werd ondersteund door drie leerlingen van het Cruyff College, die weer ondersteund werden door 12 vrijwilligers van korfbalvereniging GKV-OC.

In vier sessies, verdeeld over twee dagen, werden jeugdleden van de korfbal- en tennisvereniging, hun vriendjes en vriendinnetjes en leerlingen van de bassischolen uit Glanerbrug en Enschede-Oost, uitgedaagd in sportieve gevarieerde Sport & Spel oefeningen. Het resultaat was veel blije gezichten en gezonde blossen op de wangen.

Dit is Noaberschap in de meest brede vorm van de definitie. Niet alleen je weg zoeken, maar gezamenlijk je noaberplicht vervullen.

Contact

Wil je meer informatie over Noabersport of één van de sporten, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    * verplichte velden
    * verplichte velden

    Onze verenigingen