Maatschappelijk

Functies

Noabersport is een Open Sportpark en heeft naast het sporten ook een sociale functie. Zij breidt daarom het eerder ontstane concept “Vitale Sportvereniging” van Avanti Wilskracht uit.

Vitale Sportvereniging

Mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente Enschede (participanten) onderhouden de accommodatie van Avanti Wilskracht door bijvoorbeeld het schoonhouden van de kantine, het onderhouden en schoonhouden van de velden. Hierdoor hoeven eigen leden niet ingezet te worden en reïntegreren de participanten in het werkproces.

Samenwerking

Er wordt nauw samengewerkt met de gemeente Enschede en de wijkcoach. Ook mensen vanuit de reclassering, opleiding ROC Entree, dagbesteding Aveleijn en ZAZ Welzijn worden op deze manier geholpen. Op dit moment werken ongeveer 25 mensen via één van deze projecten bij Avanti Wilskracht. En het werpt haar vruchten af: in de loop van de tijd zijn al 14/15 mensen via dit project aan een betaalde baan geholpen.

Uitbreiding

Avanti Wilskracht heeft het beheer en onderhoud van accommodaties uitgebreid naar de dichtbij gelegen scholen en winkelcentrum Eschmarke en via de samenwerking Noabersport wil zij het project nog meer uitbreiden, waarmee zij nog meer mensen en organisaties kan helpen.

Contact

Wil je meer informatie over Noabersport of één van de sporten, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    * verplichte velden
    * verplichte velden

    Onze verenigingen